Att flytta in eller ut

Flytta in

Nycklar

Våra lägenheter använder sig av ett låssystem som heter Iloq. Du kommer att få en nyckel hemskickad till dig cirka två veckor innan inflytt. Denna nyckel är ej aktiv utan kommer att börja fungera på inflyttningsdagen. Du kommer att få instruktioner om hur nyckeln fungerar och hur du skall gå tillväga efter att du har mottagit nyckeln.

Städning

Vid inflytt skall lägenheten vara flyttstädad av tidigare hyresgäst. Om detta inte är gjort eller om städningen är dåligt utförd ska du kontakta oss direkt, så kommer vi och gör en städbesiktning. Anser vi att lägenheten är ostädad anlitar vi en städfirma och den föregående hyresgästen debiteras. Kontakta oss omgående innan du flyttar in dina saker. Flyttar du in tidigare än tillträdesdagen innebär det att du samtidigt accepterar lägenhetens skick.

Information om området

Under Våra områden hittar du information om området. Titta även under anslagstavlan på Mina sidor för att  få löpande information.

Flytta ut

Det är mycket att tänka på när man ska flytta ut från sin bostad, till exempel adressändring, eftersändning av post, hantering av nycklar och flyttstädning. Under blanketter längst ner på sidan finns en checklista som hjälper dig att komma ihåg det mesta.

Uppsägning

Uppsägningstiden för ditt hyresavtal är tre kalendermånader. Kalendermånad betyder att uppsägningstiden räknas från och med den sista dagen i månaden.

Vill du säga upp ditt kontrakt gör du det enklast via Mina sidor/Avtal. Om du vill säga upp ditt kontrakt skriftligen finns det en blankett du kan fylla i och skicka in. Dock kommer återkoppling att ske via Mina sidor.

Besiktning

När du har sagt upp bostaden kontaktar vi dig med information om besiktning. Vid besiktningen ser vi över lägenhetens skick och eventuella skador som uppkommit.

Städning

Lägenheten skall flyttstädas innan du flyttar ut. Var noggrann och räkna med att det tar längre tid än du tror. Titta igenom checklistan för Flyttstädning så att du inte missar något. Den som flyttar in har rätt till en välstädad lägenhet och det är ditt ansvar att det blir så. Är lägenheten ostädad när nästa person flyttar in leder det till att du måste bekosta städning av en städfirma.

Adressändring

Glöm inte att adressändra hos Skatteverket i god tid, skatteverket.se/flyttanmalan. För att eftersända din post gör du en anmälan hos adressandring.se.

Hemförsäkring

Tänk på att flytta med din hemförsäkring till din nya adress. Kontakta ditt försäkringsbolag för att få information om premieförändring och hur flytten går till.

Nycklar

Du kommer att få instruktioner på mail med vad du gör med din nyckel.

Till sist

Senast kl. 10.00 första vardagen efter att din hyrestid löpt ut ska du vara klar att lämna lägenheten. Ta en extra titt i lägenheten innan du låser efter dig, och se till att alla fönster är stängda. Se till att du återlämnar samtliga nycklar och taggar som du hämtat ut annars kommer du att bli debiterad för det som saknas. Här kan du läsa om Åtgärder som debiteras.