STUDENTBOSTADEN – VI TOG REDA PÅ VAD STUDENTERNA VILLE HA

Vi har noggrant kartlagt studenternas bostadsönskemål. Vi vet vad studenterna efterfrågar och använder den kunskapen för att utveckla och bygga kompletta mindre lägenheter av hög kvalitet till hyror som fungerar för studentkollektivet.

Vi har gjort studiebesök, pratat med studenter samt tagit del av undersökningar för att komma fram till vad studenterna efterfrågar när det gäller bostädernas utformning och placering.  Den lägenhetstyp som efterfrågas är kompletta små lägenheter.  Med andra ord ett mindre boende med fullständig funktionalitet vad det gäller kök, badrum och om möjligt även tvättmöjligheter. Köket är den funktion som rankas högst. Studenterna vill ha fullvärdiga kök med ordentligt bänkutrymme och rejäl kyl och frys. Vi jobbar med en ständig utveckling av planlösningar som gör att studenterna kan nyttja lägenheterna så flexibelt som möjligt.

Vår kartläggning visar att studenternas önskemål om exteriör är underordnad funktion, läge, planlösning och hyresnivå. Nya byggnader skall naturligtvis oavsett detta harmoniera med omgivande bebyggelse men också bidra med en modern och tilltalande exteriör.

 

ATTRAKTIVA STUDENTBOSTÄDER MED STUDENT21AN OCH STUDBOLYFTET

För Svenska Stundethus är det viktigt att bostaden är komplett, fullvärdig och funktionell och detta förutsätter en viss storlek.

Några av de viktigaste förutsättningarna för de studentbostäder som Svenska Studenthus producerar och förvaltar:

  • Robusta material som tål hårt slitage och den relativt höga omflyttningstakt som präglar studentbostäder, men som samtidigt känns ombonade och hemtrevliga.
  • Förvaltning i egen regi genom lokalt närvarande egen personal och moderna kundsystem där mycket kan skötas via bolagets hemsida.
  • En överväldigande majoritet studenter vill ha en egen komplett bostad och inte dela kök och tvättstugor med andra studenter. En egen lägenhet är den absolut mest efterfrågade bostaden.
  • Läget rankas högst i undersökningar om studenternas bostadsönskemål; närhet till universitet och högskolan rankas högre än närhet till stadens centrum. Svenska Studenthus satsar i första hand på campusnära bostäder.

Produktionskostnader som ger en månadshyra som studenter har råd att betala.

Varje studentlägenhet har två fönster, varav det ena är helhögt och släpper in rikligt med ljus. I den fasta inredningen ingår förutom rikligt med förvaringsutrymmen även ett skrivbord med fast bokhylla.

StudBoLyftet är ett renoveringskoncept som innebär att äldre studentlägenheter och korridorsrum uppgraderas till motsvarande standard och funktion som Student21an. En studentlägenhet i taget kan renoveras i samband med utflyttning utan att resten av byggnaden påverkas. Ingen hyresgäst behöver därför påtvingas en högre standard och därmed högre hyra. Standardhöjningen är dock efterfrågad av en stor del av de befintliga hyresgästerna. Renoveringen tar normalt mindre än en vecka och hyresgästen kan bo kvar under tiden.

 

 

 

Lgh interor1 studentbostaden

 

 

 

Lgh interior studentbostaden