Parasollet, Lund

Bo i en nybyggd studentlägenhet

Våra studentlägenheter håller hög standard och ger dig allt det som du förväntar dig av en lägenhet. Du har eget kök och badrum med vitvaror av hög kvalitet till en konkurrenskraftig hyra. Passa på att ställa dig i kö nu!

Svenska Studenthus färdigställde under 2019 120 Svanenmärkta studentlägenheter i den nya stadsdelen Brunnshög i Lund. Precis bredvid huset kommer den nya spårvägen att byggas som tar dig från Brunnshög till centrala Lund. Parasollet är Sveriges första Svanenmärkta studentbostadshus.

Studentlägenheter som har allt du behöver

Parasollet är namnet på Svenska Studenthus nya studentbostadsområde. Studentlägenheterna får hög standard med fullt utrustat kök och kombinerad tvättmaskin och torktumlare, läs mer under Student21an. Här finnas ett café samt vår elbilpool Bobil, där du kan hyra en bil för väldigt fördelaktiga priser. Bobilen laddas genom solceller som installeras på taket. Solcellerna försörjer i dagsläget både elbilen samt en stor del av fastigheten på el.

Adress: Brunnshögsgatan 18, 224 81 Lund.

Fakta om området

Det nybyggda området Brunnshög är en självklar del av Lund där en blandning av bostäder, natur och kulturupplevelser växer fram. Från Parasollet har du närhet till kommunikationer såsom buss och  snart även spårvagn. Universitetet och Lunds stadskärna når du på ca 10-15 minuter med cykel. I närområdet finns även livsmedelsbutik.

 

Bostadsfakta

Lägenheterna är på 21 kvadratmeter och hyran startar på 3 700 kronor.

Nybyggd studentlägenhet med hög standard. Ljust grå väggar och stilrent parkettgolv. Stora fönsterpartier som släpper in mycket ljus och tillgång till balkong. Lägenheten har ett eget kök utrustat med fullstor kyl/frys, induktionshäll och mikro med grillfunktion. Helkaklat badrum med dusch och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare, och tvättställ. Läs mer om lägenheternas materialval här

I hyran ingår bredband, värme och vatten.  Tillägg med 100 kr/mån för hushållsel tillkommer.
 
I lägenheten ingår också en säng med hotellstandard (105x200cm) med ett tillägg på 100 kr/månad. Det går inte att välja bort sängen och den får inte flyttas från lägenheten. Lägenheten har 12-månaders hyra. 

OBS! Bilderna är exempelbilder från liknande projekt. Lägenheten på bilderna visar endast ett förslag på möblemang. Lägenheten är ej möblerad utöver sängen.

Bilder

Karta

 • Campusnära
 • Källsortering
 • Bredband
 • Kommunikation 0 m
 • Mataffär 300 m
 • Café
 

Allmän information

 • Parasollet består av ett femvåningshus med hiss.
 • Du har tillgång till Svenska Studenthus elbilspool Bobil.
 • Café i huset.
 • Lägenheterna hyrs ut med säng (105 x 200 cm), i övrigt omöblerat.
 • Bredband, vatten och uppvärmning ingår. Individuell elmätning tillkommer.
 • Postfack finns i entrén till huset.
 • Din nyckel ger dig tillgång till lägenheten, entrén och soprummet.
Tvättstuga

Då alla har egen tvättmaskin i lägenheterna finns ingen gemensam tvättstuga.

Utemiljö

I anslutning till fastigheten finns uteplats med bänkar och bord samt en elgrill.

Parkering för cykel

Cykelställ finns på innergården och det kommer att finnas under tak i ett cykelrum.

Parkering för bil

Totalt finns det sju parkeringsplatser, dessa finns i ett parkeringsgarage som kommer att byggas i nära anslutning till Parasollet. Parkeringstillstånd erhålls mot avgift.