Tybble

Bo i studentkorridor nära Örebro Universitet

Tybble är namnet på Svenska Studenthus studentbostadsområde i anslutning till Örebro universitet. Det omfattar totalt 306 bostäder fördelade på sju byggnader. Byggnaderna är från 1968. 

Boende i korridorsrum med eget badrum. I badrummet finns dusch, handfat och toalett. Fullt utrustat, gemensamt kök finns i korridoren. Bredband med en hastighet på 0,5 Mbit från Bredbandsbolaget ingår i hyran. Vissa lägenheter är möblerade med säng, skrivbord, stol och hylla.

Just nu pågår en omfattande renovering av området och samtliga korridorsrum byggs om till studentlägenheter med egna fullt utrustade kök och badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Fakta om området

Området har ett mycket bra läge bara 300m från Örebro universitet. Närmaste mataffär finns 400m bort. Mindre än 1 km bort finns ICA Maxi och Systembolaget och det är 150 m till busshållplats. Centrum når du på ca 10 minuter med cykel. I närheten finns även stora grönområden med löpspår och en 18-håls golfbana som på vintern har skidspår.

Adress: Tybblegatan 88-112, 702 19 Örebro.

Vill du ställa dig i kö till våra studentlägenheter i Örebro? Då ska du klicka här för att registrera dig i vår kö.

Våra bostäder

Våra studentlägenheter håller hög standard och ger dig allt det som du förväntar dig av en lägenhet.

Svenska Studenthus bygger studentbostäder med stor hänsyn till de blivande hyresgästernas önskemål.  Då vi vet att de allra flesta studenter vill ha en egen lägenhet där de inte behöver dela kök och badrum är det precis det vi har inriktat oss på, både när vi bygger nytt och när vi renoverar existerande bostäder. Våra lägenheter har eget kök och badrum med vitvaror av hög kvalitet till en konkurrenskraftig hyra. Vi vet även att studentbostadens läge/närhet till skolan är något som en majoritet av studenter rankar högst, därav bygger vi endast studentlägenheter nära campus. Vi förvaltar alla våra bostäder i egen regi vilket gör att vi snabbare kan hjälpa dig om problem skulle uppstå. Det innebär att det blir enklare för dig, då allt kopplat till din bostad kan skötas via vår smidiga webbportal.

Bostadsfakta

Kötider

Bilder

Karta

 • På Campus
 • Bredband
 • Kommunikation 150 m
 • Mataffär 400 m
 • Uteplats
 • Källsortering
 

Allmän information

 • Tybble består av sju tvåvåningshus, inget hus har hiss.
 • Lägenheterna hyrs ut både möblerade och omöblerade.
 • Bredband 2MB/s, el, vatten och uppvärmning ingår i hyran.
 • Postfack finns i entrén till huset.
 • Din nyckel ger dig tillgång till lägenheten, entrén och soprummet.
 • Miljörum med källsortering finner du på gården.
Tvättstuga

Gemensam tvättstuga finns i ett av gårdshusen.

Utemiljö

I anslutning till fastigheten finns uteplats med bänkar och bord.

Parkering för cykel

Cykelställ finns med tak i anslutning till entréerna

Parkering för bil

Det finns ett antal parkeringsplatser i anslutning till Tybble, biljett löses i parkeringsautomater i anslutning till parkeringarna.